Over ons..

 

Op deze webpagina wordt Sportschool Fitness Planet XL van de eigenaren Michel Caubo en Mariëlle Dassen aan u voorgesteld.

Ondanks hun verschillende achtergronden (automonteur en verzekeringsagente) zijn beiden altijd met sport bezig geweest. Mariëlle van jongs af aan met handballen, fitness, aerobics, tennissen en momenteel met het volgen van de bokslessen bij Michel.
Michel heeft in zijn jeugdjaren in een periode van zo’n 5 jaar de bokssport beoefend, maar is daarna overgestapt naar het gewichtheffen bij Helios te Simpelveld, alwaar hij in 1996 Nederlands Kampioen gewichtheffen is geweest in zijn gewichtsklasse. De passie voor boksen is echter altijd gebleven en in december 2011 heeft hij daarom een eigen boksvereniging, genaamd “Boxing Schin op Geul” opgericht. Door de snelle groei van het aantal leden werd het al snel tijd voor een grotere trainingsruimte.

Deze gelegenheid deed zich voor begin 2014, toen het pand van de voormalige sportschool Physique aan de Kaalstreek in Hulsberg ter overname werd aangeboden. De droom van een eigen sportschool Fitness Planet XL, kon eindelijk werkelijkheid worden. Een sportschool met een eigen invulling, vormgegeven door moderne ideeën en met uitvoering van diverse sporten.
Het gebouw zelf is danig onder handen genomen, veranderd en gemoderniseerd en heeft nu binnen en buiten een eigentijdse krachtige en frisse uitstraling, alles om aan de tegenwoordige eisen te voldoen. Een en ander is voorzien van een gezellige barruimte en fijne zitgelegenheid.

Het doeI van Michel en Mariëlle van Fitness Planet XL is om een sportschool te maken met een prettige, sportieve familiesfeer, geschikt voor jong en oud, met dagelijkse professionele begeleiding. Waar ruimte is voor de hoofdactiviteit fitness, maar zeker ook voor “old-school” krachttraining.
Groepslessen waaronder spinning, body-pump, piloxing, etc. en natuurlijk boksen, waarvan de lessen door Michel zelf worden gegeven. Hij is in juni 2014 geslaagd voor de cursus KSS-3 opleiding trainer/coach van de Nederlandse Boksbond en heeft in juli het diploma bij Mesa Sport te Rotterdam in ontvangst mogen nemen. In de toekomst worden de boks-activiteiten nog uitgebreid met andere vechtsporten, bootcamps en meer.

Aan sportschool Fitness Planet XL is een fysiotherapeut verbonden die op vaste tijden aanwezig zal zijn en zelf een eigen wachtkamer en behandelruimte ter beschikking heeft. Ook zal een voedingsdeskundige op gepaste tijden aanwezig zijn om u van advies te voorzien.
Tenslotte zijn er ook nog voldoende gratis parkeerplaatsen bij de ingang van de sportschool.
Tot ziens bij Fitness Planet XL !Beste sporters,

Ik wil me graag even bij jullie voorstellen: mijn naam is Robin Schellings en sinds 1 maart 2018 voor 32 uur per week werkzaam als Fitnessinstructeur bij Fitness Planet XL. Na het behalen van mijn CIOS-diploma, heb ik mijn vervolgopleiding aan de Sport Hogeschool in Hasselt voltooid. Ik ben daar afgestudeerd met het hoofdvak “leraar lichamelijke opvoeding middelbare school” en als 2e vak “bewegingsrecreatie” en als specialisatie “sportcoach”. Na mijn diploma (2012) ben ik aan het werk gegaan bij een klein fitnesscentrum in Wijlre, waarna ik vervolgens de overstap heb gemaakt naar een grotere sportschool in Meerssen (2015). Op zoek naar meer uitdaging en betere ontwikkelingsmogelijkheden ben ik uiteindelijk, via een open sollicitatie, bij Fitness Planet XL terecht gekomen. De klik met deze sportschool en Michel en Mariëlle waren meteen aanwezig.

Ik ben breed inzetbaar met allerlei soorten trainingen/groepslessen: boksen, personal-training boksen, spinning, seniorengym, circuittraining, pilates, gladiator workout en bootcamp.

Heb jij een doel voor ogen: algemene fitheid, afvallen, spieropbouw, conditie, revalidatie of sport specifiek trainen, maak dan gebruik van een trainingsschema waar we jouw vorderingen in kaart kunnen brengen. Indien je dan ook geïnteresseerd benthierin of in de lessen personal training boksen, neem dan gerust contact met ons op!

– It’s not about how bad you want it, it’s about how hard you’re willing to work for it. –

Sportieve groetjes,

Robin Schellings